Potrzeby remontowe

german

zdjecia

Stoimy przed wyzwaniem kapitalnego remontu szachulcowego budynku mieszkalnego „Jandrzejówka”/obawiamy się poważnie o więźbę i fundamenty z poł.XIXwieku/. Posiadamy  dokumentację kosztorysową domu z 2000r./wymaga urealnienia cen i drobnych korekt/.

Poszukujemy partnera, który partycypowałby w kosztach remontu naszego zabytkowego domu. Miejsce to ma „duszę”!! Zagroda od 20 lat służy latem  osobom niepełnosprawnym intelektualnie skupionym w międz.ruchu „Foi et Lumiere”w szczecińskich wspólnotach jako przystań na wakacyjne obozy. Docelowo chcemy utworzyć stacjonarny dom o charakterze wspólnoty życia. Dom  nie posiada stałej instalacji grzewczej poza kominkiem i dwoma piecykami opalanymi drewnem. W latach 90tych wyremontowaliśmy skromnymi środkami stodołę z zamiarem przeznaczenia jej na dzienną świetlicę. W 2011 roku wymieniliśmy na nowe pokrycie dachowe domu – ceramiczna dachówka zastąpiła dawną, mocno zużytą. Budynek mieszkalny piętrowy ze strychem zajmuje pow.ok.200 m kw./ok10 izb z noclegami dla 25 osób//.

Brak możliwości komentowania